Groningen zet provincie gastvrij op de kaart met Pronkjewailpad

SELLINGEN - De provincie Groningen is vanaf 4 april een wandelpad van ruim 600 kilometer rijker: het Pronkjewailpad.

Nadat vorig jaar de Noordroute van dit wandelpad werd geopend, wordt van 23 tot en met 31 maart de Zuidroute feestelijk geopend. In negen dagen lopen twee groepen deze route van ruim 350 kilometer om alle nieuwe stempelposten officieel te certificeren als

stempelpost. Burgemeester Jaap Velema loopt op woensdag 27 maart een stuk mee.

De route door Westerwolde is ongeveer 75 kilometer. Onderweg komen wandelaars bijvoorbeeld langs het klooster in Ter Apel, vesting Bourtange en vestingdorp Oudeschans.

Bij het Pronkjewailpad staat gastvrijheid centraal. Wandelaars kunnen in elk dorp op de route minstens één stempel halen en ontdekken zo gastvrij Groningen. In Westerwolde zijn op dit moment zestien stempelposten. De stempelposten langs het Pronkjewailpad zijn van 4 april tot en met 31 oktober open van donderdag tot en met zondag.

Kijk voor meer informatie over het Pronkjewailpad op pronkjewailpad.nl

Kabelbaan Ter Apel weer in gebruik

Het Pronkjewailpad loopt ook via de kabelbaan in Ter Apel. Deze unieke kabelbaan is de afgelopen maanden gerepareerd en robuuster gemaakt. Wandelaars die aan de overkant van het Ruiten Aa kanaal willen komen kunnen vanaf nu weer gebruik maken van de kabelbaan.