Lotte Sanders is de beste voorlezer van de gemeente Aa en Hunze

GASSELTE - Op woensdag 17 april wordt in de Schalm in Assen de provinciale finale gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De beste voorlezers van de verschillende gemeenten in Drenthe strijden dan om een ticket voor de landelijke finale die 22 mei plaats vindt in de schouwburg in Amstelveen.

Ook de naam van Lotte Sanders staat op de lijst met jongens en meisjes die woensdag 17 april in actie komen in de Drentse hoofdstad. De 11-jarige leerling van groep zeven van OBS De Dobbe in Gasselte is namelijk voorleeskampioen geworden van de gemeente Aa en Hunze.

Lotte vindt het heel erg fijn om te lezen en haar favoriete schrijver is Roald Dahl. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze een fragment uit het boek 'Matilda' heeft voorgelezen tijdens de gemeentelijke finale in de Spil in Gasselternijveen.

"Ik was als vijfde aan de beurt", vertelt Lotte. "Ik was wel een beetje zenuwachtig hoor, maar het is allemaal heel goed gegaan. De jury vond dat ik duidelijk en rustig had voorgelezen en mezelf was gebleven."

Paul Abrahams