Historische vereniging heeft eigen tijdschrift: de Buuner

BUINERVEEN -Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn heeft donderdagavond in het dorpshuis de Viersprong in Buinerveen het eerste exemplaar van het tijdschrift de Buuner in ontvangst genomen.

Het tijdschrift is aangeboden door voorzitter Jan Haikens van de historische vereniging Nieuw-Buinen en Buinerveen.

Sinds de oprichting tien jaar geleden heeft de historische vereniging meegelift in het tijdschrift van de historische vereniging Harm Tiesing uit Borger. "We vonden het de hoogste tijd om zelfstandig verder te gaan", vertelt Haikens. "We hebben vanzelfsprekend goed gekeken of het financieel en redactioneel haalbaar is om het tijdschrift drie keer per jaar uit te geven. Een hele uitdaging, maar het is gelukt. Mede dankzij enkele sponsors die ons een warm hart toedragen. Van vier pagina's in het tijdschrift van onze buurman, hebben we nu de beschikking over 28 pagina's."

Het tijdschrift ziet er werkelijk prachtig uit. Complimenten voor de enthousiaste en bevlogen redactieleden Ate Hoiting, Jan Weits, Lammert Grooten en Jacco Pranger. Pranger is ook bekend als auteur van de rubriek 'Vervlogen tijden' in deze krant.

De eerste uitgave is gedrukt in een oplage van 300 stuks. De 150 leden van de historische vereniging Nieuw-Buinen en Buinerveen krijgen het tijdschrift gratis in de bus. Een los nummer kost 5,95 euro, een abonnement kost 17 euro per jaar. U wilt meer informatie? Stuur dan een mail naar pranger@nieuwbuinen.com

Tijdens de presentatie van het tijdschrift werd het publiek in de zaal ook even bijgepraat over de gevolgen van de brand in het gedeelte van het Aailand in Nieuw-Buinen, waar de historische vereniging onderdak heeft gevonden. De collectie van de vereniging is door roet- en rookschade zwaar beschadigd. De vereniging is de klap nog niet te boven en nog erger: nu al is duidelijk dat de vereniging op zoek moet naar een nieuwe locatie.

Paul Abrahams