Internationaal Freddie Pranger Memorial is bijna volgeboekt

STADSKANAAL - De Freddie Pranger Memorial, het G-voetbaltoernooi van SJS uit Stadskanaal dat op zaterdag 7 september wordt gehouden, is nagenoeg volgeboekt.

"Er hebben zich inmiddels 34 teams aangemeld en met twee Duitse teams lopen nog contacten", vertelt woordvoerder Krijn Verwey. "36 teams is het maximum, meer kan het complex aan de Julianastraat in Stadskanaal niet aan. In totaal reizen rond de 500 G-voetballers en hun begeleiders naar het noorden af. Daarmee behoort het toernooi tot de grootste senioren G-voetbaltoernooien in Nederland."

"Nog nooit eerder in het 7-jarig bestaan van het toernooi was er al in een zo vroeg stadium dit aantal aanmeldingen bereikt en is er voor eventuele belangstellenden alleen nog maar plaats op de wachtlijst", vervolgt Verweij. "Onder de deelnemers zijn veel nieuwe teams. Naast verenigingen uit het noorden komen er ook teams uit onder andere Limburg, Zeeland en Brabant. Daarnaast komt een fors deel van de deelname uit België en Duitsland. Het toernooi is daarmee ook met recht internationaal."

Ruim 200 deelnemers en begeleiders overnachten een weekend lang in het Pagecentrum. Het gaat om de teams die van ver weg komen en voor wie de trip naar Stadskanaal op één dag te veel van het goede is.

De kosten voor de overnachting worden hoofdzakelijk opgebracht door fondsen. Voor deelname uit Duitsland is sinds kort een leuke samenwerking opgezet met de EDR (Eems Dollard Regio). Verder kan de organisatie rekenen op de steun van partner FC Emmen en de stichting Naoberschap United.

Vijftig vrijwilligers worden ingezet om het evenement in goede banen te leiden.