Weggemans goudhaantje FC Ter Apel '96 in streekderby tegen Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Dankzij de zwaarbevochten 3-2 overwinning afgelopen zondag op Musselkanaal blijft FC Ter Apel '96 in de race om het kampioenschap van de derde klasse C.

De formatie van trainer Koen Feijen staat weliswaar op de derde plaats met 39 punten uit 17 wedstrijden met twee achterpunten achterstand op WKE '16 en EMMS, maar WKE '16 en EMMS hebben respectievelijk twee en drie duels meer gespeeld.

De grensbewoners kwamen na een kwartier voetballen op voorsprong door een doelpunt van Arjan Heeres, maar nog voor rust bracht Rolf Kayser de thuisploeg op gelijk hoogte. In de beginfase van de tweede helft zette Musselkanaal zijn ploeg op voorsprong. Hij verzilverde - in twee keer - een strafschop. Daarna was het de beurt aan Jordy Weggemans die de aanhang van Ter Apel in een tijdsbestek van tien minuten twee keer liet juichen.

Met nog negen wedstrijden voor de boeg is FC Ter Apel '96 virtueel koploper van de derde klasse, maar de punten moeten natuurlijk nog wel even in de wacht worden gesleept. Zondag wacht om te beginnen de kraker tegen EMMS, de nummer twee van de ranglijst.

Bij winst had Musselkanaal een flinke stap kunnen zetten richting lijfsbehoud. De formatie van Wessel Woortman is terug te vinden op plek tien van het klassement, maar veel teams in de staart van de ranglijst hebben een aantal wedstrijden minder gespeeld. De stand is dus behoorlijk vertekend.