Een buitenkamer voor het Tineke Breiderhuis

STADSKANAAL - Het hospice Tineke Breiderhuis heeft sinds kort een buitenkamer, een serre. Het bedrijf Raadsveld uit Stadskanaal heeft de klus uitgevoerd.

De stichtingen Wildervankfonds en Femme van der Schaaf hadden vorig jaar hiervoor al een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld. Met de Clubkas actie van de Rabobank Zuid en Oost Groningen (opbrengst bijna 2643 euro) beschikte het hospice nu over de middelen om deze belangrijke uitbreiding van haar voorziening te realiseren.

Voorzitter Roelof Kuik: "Deze lang gekoesterde wens is nu eindelijk gerealiseerd. Want als de temperatuur het toelaat, willen we onze gasten het hele jaar door de mogelijkheid bieden om dankzij de glazen schuifwanden van de buitenlucht en het uitzicht op de landerijen te laten genieten."

Voor wie het nog niet weet: het hospice is gevestigd aan de Semmelweislaan op het terrein van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Nu deze buitenkamer klaar is, wordt de komende weken ook de tuin aangepakt. De bosstrook aan de noord-oostzijde van het terrein wordt opgeschoond, het grasveld krijgt ook een gedegen onderhoudsbeurt en er worden nieuwe bloemperken aangelegd.

Vrijwilliger Gerard Ratgers heeft hiervoor een plan bedacht en ontfermt zich in de toekomst over het onderhoud van de bloemen en het grasveld.