'Iedereen moet het uiteindelijk zelf doen'

MUSSELKANAAL/STADSKANAAL - Het aftellen is begonnen voor het organisatiecomité van de Rabobank Klap tot Klaploop.

Maandag 22 april (Tweede Paasdag) trekken vele, vele honderden atleten de hardloopschoenen aan om langs het kanaal van Musselkanaal naar Stadskanaal te rennen.

Op de lijst staan ook veel namen van mannen en vrouwen uit de wijde regio, die hebben deelgenomen aan de clinics van Runners Stadskanaal. De serie trainingen is gehouden om (beginnende) hardlopers zo goed mogelijk voor te bereiden op de Klap tot Klaploop.

"We zijn negentien jaar geleden begonnen met de clinics en we hebben nog niet eerder zoveel aanmeldingen gehad", glundert Harm Kruit. "De teller stond dit jaar op negentig. Veertig trouwe klanten die elk jaar meedoen en daarnaast hebben we 50 nieuwe gezichten gezien. Een fantastisch resultaat en wat is er fanatiek getraind. Ook bij slecht weer was de opkomst telkens erg hoog."

De clinic lopers staan te popelen om te mogen starten, weet Kruit. "Om uiteenlopende redenen zijn in de afgelopen weken ongeveer 10 personen gestopt, maar er staat maandagmiddag een grote groep in het startvak. En allemaal goed herkenbaar dankzij het paarse loopshirt."

Ook voor Kruit is het elk jaar spannend of alle lopers ook daadwerkelijk over de finish lopen en de medaille in ontvangst mogen nemen. "We hebben ze goed voorbereid op de klus, maar ze moeten het uiteindelijk op eigen kracht doen. Ik doe zelf ook mee, maar meteen nadat ik mijn medaille heb gekregen, keer ik terug op het parcours om de cliniclopers aan te moedigen in de slotfase van de wedstrijd. En ik loop zelf mee met de laatste cliniclopers om ze te ondersteunen."

Kijk voor informatie op de website www.klaptotklaploop.nl

Paul Abrahams