Rieks Caspers uit Ter Apel is 100 jaar geworden

TER APEL - Loco-burgemeester Giny Luth van de gemeente Westerwolde heeft een bezoek gebracht aan Rieks Caspers. De inwoner van Ter Apel is honderd jaar geworden.

Luth kwam een kopje koffie drinken en een gebakje eten en ze had bovendien een ingelijste geboorteakte meegenomen. Buiten scheen de zon uitbundig. Hoe anders was dat een halve eeuw geleden. Toen lag er namelijk een dik pak sneeuw op zijn vijftigste verjaardag.

Rieks Caspers is op 19 april 1919 geboren in Lauderzwarteveen, een gehucht onder de rook van Laude. Samen met zeven broers en een zusje is hij opgegroeid op een boerenbedrijf.

Hij heeft bij de douane gewerkt en bij de AGO en stond daarna als timmerman op de loonlijst van de bouwbedrijven Achterbos en Vuurboom.

In Bussum leerde hij Adry van Diest kennen. Met haar is hij in het huwelijksbootje gestapt. Ze hebben vier kinderen gekregen en inmiddels zijn er zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Zijn echtgenote is in 2014 overleden.

Hobby's van Rieks waren schilderen, knutselen met hout en fietsen. Ondanks zijn hoge leeftijd stapt hij nog regelmatig op zijn driewieler. De 100-jarige woont zelfstandig en - hoewel het gehoor niet meer zo goed is als vroeger - redt hij zich nog prima met een beetje hulp.

Paul Abrahams