Westerwolde tegen Wedde eindigt in nul nul

VLAGTWEDDE - In een uiterst sportief duel, waar spelers en begeleiding het nodige respect voor elkaar toonden, kwamen Westerwolde en Wedde zaterdagavond een 0 – 0 remise overeen.

Toen de kruitdampen op sportpark De Barlage in Vlagtwedde waren opgetrokken en het eerste fluitsignaal van arbiter Hessler uit Weiteveen had geklonken, ontspon zich tussen beide streekgenoten een merendeels gelijkopgaande, aantrekkelijke wedstrijd waar het talrijke publiek met veel plezier naar heeft kunnen kijken.

Hoewel Westerwolde qua veldspel de bovenliggende partij was, verdiende de wedstrijd met name voor de neutrale toeschouwer dan ook geen winnaar. Op zich was dit jammer voor het team van trainer Lars van Ravenhorst, dat hierdoor in de strijd om de derde periodetitel en de tweede plaats in de competitiestand een kleine veer heeft moeten laten. Een en ander neemt niet weg dat de Vlagtwedder formatie met nog vier wedstrijden te spelen een plaats in de nacompetitie nog steeds in eigen hand heeft.

In de eerste helft kende de wedstrijd wat betreft het veldspel een grotendeels evenwichtige strijd. Beide teams creëerden zich kleine en grotere kansen, maar faalden beide in de afwerking. Kansen voor met name Elroy v.d. West en Jeremy Hekman namens Westerwolde waren niet aan hen besteed. Laatstgenoemde werd bij zijn vrije kopkans na een voorzet op maat waarschijnlijk gehinderd door de laagstaande avondzon.

Het team van trainer Henry Meijerman kende in dit bedrijf één kans, maar een hard schot uit de tweede lijn werd door doelman Hebers van Westerwolde tot corner verwerkt. De overige doelpogingen van Westerwolde waren voor de collega van Hebers, oud-Westerwoldespeler Jarno Kip, vaak een gemakkelijke prooi. Na vijfenveertig minuten voetbal op een prachtige zaterdagavond voor Pasen stuurde de prima leidende, ervaren scheidsrechter Hessler de acteurs naar de welverdiende thee.

Over de gehele tweede helft gezien was Westerwolde de iets beter voetballende ploeg. Met bij vlagen prima combinatievoetbal trachtte men het doel van Wedde te bereiken, maar mede door de solide verdediging van de gasten kwam het niet tot de gewenste afronding. Ook de verse krachten Henri Boekelo – na een aantal weken blessureleed weer inzetbaar – Merijn te Velde en Mark Geukes, konden hier geen verandering in brengen.

Met de nodige fysieke kracht voetbalde Wedde de wedstrijd uit, met vooral de gedachte dit treffen tegen de buren niet te verliezen. Bij de thuisclub ontbrak het andermaal aan scorend vermogen en derhalve eindigde de laatste derby voor Westerwolde dit seizoen zonder gele of rode kaarten voor beide ploegen in de bekende brilstand: 0 – 0.

Maar dat een wedstrijd op het niveau van de vierde klasse met deze uitslag per definitie niet saai hoeft te zijn, toonden Westerwolde en Wedde door deze avond gemiddeld goed voetbal op de kunstgrasmat te leggen. Toch kende deze avond nog wel een winnaar: de penningmeester Westerwolde die door de entree, de veldverloting en de kantineomzet als lachende derde weer de nodige eurootjes op de rekening kon bijschrijven.

Tijdens de gezellige afterparty, verzorgd door JK-Entertainment in de persoon van DJ Joop van Gogh, kon de balans na deze mooie, goed geplande avondwedstrijd worden opgemaakt. Belangrijkste conclusie was dat HOC, al gedoodverfd kampioen na een aantal speelrondes in deze competitie, nu komende maandag in Assen tegen FC Amboina de mogelijkheid heeft zich tot kampioen te kronen in de vierde klasse D. Daarmee zal de ploeg uit Odoorn / Exloo zich tot eerste Drentse kampioen van dit seizoen kunnen benoemen.

Westerwolde handhaafde zich door dit gelijkspel op de tweede plaats, maar voelt de hete adem van de concurrentie nu iets meer in de nek. Wel moeten deze achtervolgers hun inhaalwedstrijden nog in winst weten om te zetten om het Westerwolde echt lastig te maken. Kortom, er wacht nog een spannend slot van een mooie, lange competitie, waarbij de mogelijkheid bestaat dat op de laatste speeldag pas de echte beslissingen vallen met betrekking tot de te verdelen nacompetitieplaatsen.