Havenkwartier in Musselkanaal wordt nieuw leven ingeblazen

MUSSELKANAAL - Het plan van René Wennemers van WVG Ontwikkeling BV in Meppel om koopappartementen te bouwen aan de Havenkade in Musselkanaal is weer uit de la gehaald.

Er is vraag naar appartementen in Musselkanaal. De voorbereidingen voor de verkoop van het appartementencomplex 'Havenkwartier' zijn inmiddels van start gegaan.

"De plannen dateren van 2009", vertelt de inwoner van Borger desgevraagd. "Het was destijds de bedoeling om, verdeeld over twee gebouwen, 20 appartementen te realiseren. Vanwege de economische crisis is het project (tijdelijk) stil gelegd. Het is nu tien jaar later en de situatie op de huizenmarkt is wezenlijk veranderd. Tijd om de draad weer op te pakken en om het project nieuw leven in te blazen. Vooralsnog gaan we uit van 10 appartementen."

Wennemers verklapt dat een gesprek met makelaar Johan van Beilen uit Stadskanaal het laatste duwtje in de rug heeft gegeven. "Johan is nauw betrokken bij de verkoop van de appartementen van Atlantis in Stadskanaal. Alle beschikbare appartementen met een vraagprijs van rond de vier ton gingen als warme broodjes over de toonbank. Hij heeft een klant in Musselkanaal die zijn huis wil verkopen om vervolgens naar een appartement in zijn huidige woonplaats te verhuizen. Helaas zijn die appartementen momenteel niet beschikbaar in het dorp."

"Het Havenkwartier wordt gerealiseerd op een werkelijk prachtige locatie", benadrukt Wennemers. "Met uitzicht op de jachthaven Spoordok en weilanden en op loopafstand van het centrum met winkels en allerhande voorzieningen."

De appartementen, met een oppervlakte van circa 117 vierkante meter, worden gebouwd in vijf bouwlagen. De zogeheten twee spanners - twee appartementen op één etage - hebben veel daglicht rondom en een prettige portiekontsluiting. De bewoners krijgen de beschikking over een ruime woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een groot zonnig balkon, een royale berging in het souterrain, standaard vloerverwarming en een overdekte parkeerplaats. Daarnaast worden nog eens 10 extra parkeerplaatsen aangelegd voor bewoners en/of bezoekers.

"De bouwvergunning dateert uit 2010", vervolgt Wennemers. "Qua uiterlijk worden de appartementen nagenoeg ongewijzigd uitgevoerd. Maar wat betreft de isolatiewaarden worden de plannen aangepast naar de huidige eisen die worden gesteld. Dat geldt voor onder meer vloeren, gevels, daken en beglazing."

Een appartement kost vanaf 279.000 euro vrij op naam. Als minimaal zeven koopcontracten zijn getekend gaat de aannemer met de bouw van het kleinschalige appartementencomplex Havenkwartier beginnen.

U wilt meer informatie over het appartementencomplex Havenkwartier aan de Havenkade in Musselkanaal? Neem dan even contact op met Van Beilen Makelaars in Stadskanaal (0599-696303) of met Schiphuis Makelaardij in Musselkanaal (0599-412804).

Paul Abrahams