Refaja fietst voor de Julians Stichting

STADSKANAAL -Op zaterdag 25 mei houden medewerkers van het Refaja ziekenhuis voor de achtste keer een fietstocht voor Julians Stichting.

Deze keer voert de tocht de toerfietsers, mountainbikers en wielrenners vanaf Stadskanaal langs diverse routes door het mooie gebied rondom Gieten. Iedereen kan deelnemen aan de tocht.

Deelnemers hebben de keuze uit verschillende afstanden: 40, 60, 80 of 100 kilometer. Iedereen kan zich inschrijven voor de fietstocht via www.refajafietst.nl

Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving via de website 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 12 tot 16 jaar. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meefietsen. Ook is het mogelijk om op de dag zelf in te schrijven. De kosten zijn dan respectievelijk 12,50 euro en 7,50 euro. De start is om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van het Refaja.

Voor, tijdens en na afloop van de fietstocht is er gratis catering. Alle fietsers krijgen een lunch aangeboden op een pauzeplek in de buurt van Gieten. Ook wordt gezorgd voor koffie/thee en een broodje voor de start. Na de finish staat een pastabuffet klaar. Er is tevens een verloting met mooie prijzen.

Met de deelnamekosten wordt Julians Stichting gesponsord. Julian, de zoon van Jan en Margaretha Vlieghuis, overleed in juli 2011 op 11-jarige leeftijd aan een hersentumor. De familie en goede vrienden hebben daarna Julians Stichting opgericht. Deze stichting doneert geschonken geld rechtstreeks aan een specifiek hersentumorenonderzoek gericht op kinderen. Meer informatie staat op www.juliansstichting.nl