Kom dans met me de Cubaanse danzon

STADSKANAAL -'Gouden Dans, u in het theater' is een dansclub voor de jeugd van toen. Ook voor mensen die wat minder vast ter been zijn.

In samenwerking met Theater Geert Teis maakt een groep vitale en kwetsbare ouderen onder leiding van een choreograaf en dramaturg een dansvoorstelling. Hun levenservaring worden vertaald in dans, ruimtelijke patronen, muziek en verhalen.

In Theater Geert Teis werkte Ireen Kurvers de afgelopen vier maanden met een groep van 22 'wijze' stad- en streekgenoten.

De theatrale dansvoorstelling die na afloop naadloos overgaat in een danssalon met het publiek is geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse danzon. De muziektheatrale voedingsbodem voor het project is de Cubaanse danzon, een trage gezelschapsdans op aansprekende muziek, ritmisch, soms melancholisch en verwant aan de jazz. Het is een dans die vraagt om levenservaring en niet om een soepel lijf.

De voorstelling met aansluitend een danssalon in de foyer met live muziek van de band Ache Cubano is zondag 26 mei om 14.00 uur te zien in Theater Geert Teis. Een toegangskaartje kost 6 euro.