Jubilerend Stadskanaal eert haar sporthelden met een Wall of Fame

STADSKANAAL - De gemeente Stadskanaal bestaat 50 jaar. Deze mijlpaal laat het gemeentebestuur niet onopgemerkt passeren.

Ter gelegenheid van het tiende bestaanslustrum staan er diverse activiteiten op de lokale agenda die deze viering op gepaste wijze luister bij zullen gaan zetten.

Zo wordt er op een nog nader te bepalen datum een Wall of Fame onthuld, een eerbetoon aan de sporthelden die Stadskanaal in de afgelopen halve eeuw op de kaart hebben gezet. Het is een initiatief van Wim Mensen, de in de Kanaalstreek geboren en getogen oud-directeur van de Provinciaal Groninger Sportraad.

Op zondag 19 mei worden de namen onthuld die een plaatsje op deze Wall zijn gegund. De selectie is tot stand gekomen via een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde commissie van deskundigen, onder wie de ervaren sportverslaggever Dick Heuvelman, ook wel het sportgeweten van het Noorden genoemd.

De bekendmaking van de twaalf uitverkorenen vindt plaats in restaurant De Gelegenheid, gevestigd aan de Kruisstraat 1 te Musselkanaal.

De ceremonie onder leiding van Bart Kruizinga begint zondagavond om 20.15 uur, als slotmanifestatie van de Giro zonder Grenzen, de fietstocht door het Nederlands-Duitse grensgebied ter herinnering aan de doorkomst van de Giro d'Italia in 2002.