Triathlon in Stadskanaal wordt vernoemd naar Geert Koops

STADSKANAAL - Stichting DWS Stadskanaal, sport, spel en recreatie voor mensen met een beperking bestaat 50 jaar.

Het jubileum wordt op gepaste wijze gevierd met onder meer een triathlon op zaterdag 14 september en een Knoop op Knoal Gala op zaterdag 7 december in Theater Geert Teis.

Tijdens de receptie vanmiddag in Zaal Gossen is ook Geert Koops in het zonnetje gezet. De 65-jarige inwoner van Musselkanaal is een halve eeuw geleden als lid ingeschreven van DWS. Bovendien is hij vijftig jaar in dienst van Wedeka.

Uit handen van voorzitter Ina Deuring van Door Wilskracht Sterk kreeg Koops verschillende cadeaus en een oorkonde. Als kers op de slagroomtaart werd bekend gemaakt dat de triathlon op zaterdag 14 september naar hem wordt vernoemd: Geert Koops triathlon voor deelnemers met èn zonder beperking.

Stadskanaal kent ook al de Freddie Pranger Memorial, dat is één van de grootste internationale toernooien van Nederland voor G-voetballers. Het evenement vindt over enkele maanden plaats op het sportcomplex van SJS aan de Julianalaan.

De inschrijving voor de Geert Koops triathlon is geopend. Kijk voor meer informatie op de website http://www.dwsstadskanaal.nl

Paul Abrahams