Afscheidsconcert Klooster Smartlappers in De Noorderbak in Roswinkel

ROSWINKEL - Het koor Klooster Smartlappers geeft vrijdag 24 mei een afscheidsconcert in Theaterboerderij De Noorderbak in Roswinkel.

Het concert begint om 19.30 uur en een toegangskaartje kost vijf euro. Tickets zijn telefonisch te reserveren: 06-20922887.

Medewerking aan het concert wordt verleend door 'dorpsschraauwer' Wietze en het duo NulenniX.

Het is een avond met twee gezichten. Het smartlappenkoor bestaat twintig jaar, maar daarnaast is het einde oefening. Vanwege ziekte en overlijden van zangers en muzikanten en de gemiddelde leeftijd van het koor, is het tijd geworden om te stoppen.

Het allerlaatste optreden vindt plaats op zaterdag 20 juli tijdens de jaarmarkt in De Maten onder de rook van Ter Apel.

Het koor is in mei 1999 opgericht met 50 leden. In de loop der jaren is veelvuldig opgetreden in de wijde regio. In zorgcentra, theaters, dorpshuizen, op markten en ga zo maar door. Met hun vrolijke muziek hebben de koorleden en de muzikanten voor veel sfeer en gezelligheid gezorgd.

"We kijken met weemoed terug op twintig jaar Klooster Smartlappers", laat een woordvoerder weten. "Het waren mooie jaren met ups en downs. Toen we begonnen waren we het eerste smartlappenkoor in de regio. We houden allemaal van muziek dus we blijven zingen. Want dat maakt mensen blij en muziek houdt de mens jong."