Topprestaties op de atletiekbaan in Stadskanaal

STADSKANAAL -De 22ste editie van de Nelli Cooman Games op de atletiekbaan in Stadskanaal is goed verlopen. Dat meldt event-manager Rolf Huizinga.

Meer dan 300 atleten hebben meegedaan aan de grootste baanwedstrijd voor pupillen en C/D junioren in Nederland, zeg maar: kinderen onder de 16 jaar. Daarnaast zijn wedstrijden gehouden voor atleten met een verstandelijke beperking, de zogeheten VB atleten.

"Mede door het prachtige weer - een prima temperatuur en weinig wind - zijn fantastische prestaties geleverd", vervolgt Huizinga. "Met name op de technische onderdelen. Daarnaast was het erg druk langs de baan. Soms stond het publiek drie rijen dik. Het was daarom al met al heel gezellig."

Het is ook een drukke dag geweest voor boegbeeld Nelli Cooman. De oud-wereldkampioen sprint en ereburger van Stadskanaal maakt met iedereen een praatje, ze moedigt de deelnemers hartstochtelijk aan, strikt indien nodig de veters in de schoen en geeft kinderen een aai over de bol als de prestatie om wat voor reden dan ook is tegengevallen. En natuurlijk mogen alle kinderen met haar op de foto en worden handtekeningen uitgedeeld.

Huizinga maakt zich wel zorgen over het tekort aan vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. "Maar dat geldt niet alleen voor de Nelli Cooman Games hoor. Het is een landelijk probleem. Ik ben blij met de toezegging van wethouder Lian Veenstra van de gemeente Stadskanaal dat ze in de komende tijd mee wil denken om het knelpunt van vrijwilligers op te lossen."