Zwemmen, hardlopen en fietsen in grensdorp Ter Apel

TER APEL -Op zondag 2 juni wordt in Ter Apel voor de vijfde keer een triathlon gehouden.

Zwemmen, hardlopen en fietsen. Alleen of in teamverband met een keuze uit verschillende afstanden. Beginners of doorgewinterde sportmensen. Iedereen is van harte welkom.

Irma Veenhuizen heeft vrijdagavond namens de Nederlandse Triathlon Bond een bezoek gebracht aan het grensdorp. De inwoonster van Tynaarlo heeft het draaiboek doorgespit en verder wil ze even de sfeer proeven. Samen met secretaris Jan Kuper stapt ze daarom in de auto om het parcours te verkennen. "Mijn taak is om de veiligheid van de deelnemers te bewaken."

Kosten noch moeite worden gespaard om het sportfestijn in goede banen te leiden, benadrukt voorzitter Paul Wisman van het organisatiecomité. "We kunnen een beroep doen op tientallen vrijwilligers en verder worden bijna twintig verkeersregelaars ingehuurd. We werken uitermate professioneel, maar we willen daarnaast de gezelligste triathlon van het land organiseren. Het is een compacte wedstrijd en er valt daarom voor het publiek veel te zien en te genieten. Gelukkig mogen we weer gebruik maken van de Sellingerstraat. Dat is niet alleen een mooie route, maar daar kun je op de fiets bovendien flink tempo maken,"

Volgens Wisman loopt de inschrijving voor de verschillende onderdelen naar wens. "In de loop der jaren hebben we een goede naam opgebouwd en we krijgen daarom veel toppers aan de start. Daarnaast verwachten we dat nog veel inwoners van Westerwolde zich gaan inschrijven. De grens van 200 namen op de startlijst wordt overschreden, zeker weten."

Paul Abrahams