Op weg naar het Pagefestival: Pogge vertelt (1)

STADSKANAAL -Goeiemorgen. Ja, sorry, ik weet het, het is al lang middag. Mijn Pagevrijwilligers riepen ook al dat het tijd wordt: "Het is al over vier week, wordt es wakker, ouwe!, het is vijf voor twaalf."

Gelijk hebben ze, ik schaam me er ook een beetje voor, maar ben tegelijkertijd ook heel trots. Niet op mezelf, nee, op mijn team van bestuur en supervrijwilligers. Zij zijn al maanden bezig er weer een feest van te maken terwijl ik nog met mijn kop in de modder zat.

En ik kwam er maar niet uit: opeens was het warm, mijn lichaam begon zich te roeren, maar voor ik het zand uit mijn ogen had werd het weer koud, ging het weer vriezen zodat ik opnieuw de diepte in moest. Veel wind en weinig water, brrrrr, kom er dan als ouwe pogge maar es bovenop. Je moet niet vergeten, hè, dat ik de dertig al gepasseerd ben!

Maar ik ben er, stijf en stram nog een beetje, maar de energie is weer terug. En kijk wat er al staat voor het festival dit jaar: oud (ongeveer uit mijn mijn jeugd) én nieuw en fris. En het water gaat ook een rol spelen, ik hoorde iets van een drijvende divan. Ik hoop maar dat dat geen luchtbel blijkt te zijn want die worden er al genoeg gemaakt door de kinderen met clown Knipoog straks. Oh, nee, dat zijn zeepbellen natuurlijk, en ik mocht het nog niet verklappen.

Veel muziek, leuke zangeressen en ouwe bokken, er is Druk Werk gedaan (waarom moet ik dat nou per sé met hoofdletters schrijven? ), er komt verrassend theater tussendoor, er komen eet- en knutseltentjes, er komen woord- en beeld-kunstenaars, kortom, nu even teveel om op te noemen.

Dat doen we dan wel de komende weken op deze plek. Onthoud in elk geval maar alvast de datum: het weekend van 22 en 23 juni. We hebben mazzel: het zijn de langste dagen van het jaar, dus we kunnen er extra lang van gaan genieten!