Snikkeweek zorgt voor 'reuring aan 't Knoal'

MUSSELKANAAL - De 28ste editie van de Snikkeweek in Musselkanaal staat op het punt van beginnen. Het evenement vindt plaats van dinsdag 28 mei tot en met zondag 2 juni.

Het thema is deze keer 'Reuring aan 't Knoal'. Veel bootjesmensen hebben hun schip aangemeerd. Ook zijn weer veel historische bedrijfsvaartuigen te bezichtigen.

Vanwege de restauratie is de snikke Dieverdoatsie niet van de partij. Wel aanwezig is de Jatrie, die een plek krijgt bij De Gelegenheid. Het historische schip doet dienst als piraten pannenkoekenschip. Op woensdag 29 en donderdag 30 mei wordt in het ruim pannenkoeken geserveerd. De netto opbrengst wordt geschonken aan de stichting Pirates4Kids die kinderen in klinieken en instellingen een vrolijke dag wil bezorgen.

Het spits van het programma wordt dinsdag 28 mei afgebeten met een Captain's Dinner in De Gelegenheid. Bert Roossien vertelt dan met prachtige beelden over de historie van Musselkanaal.

Het programma wordt woensdag 29 mei om 11.00 uur voortgezet met een markt van Cosis, Welstad en Zorggroep Meander op het Willem Diemerplein, de officiële opening door burgemeester Froukje de Jonge en een demonstratie van miniatuurbootjes. Jan en Marga en de Klooster Smartlappers zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. 's Avonds staat een bingo op het programma in De Gelegenheid.

Op donderdag 30 mei - Hemelvaartsdag - bruist het van de activiteiten in het dorp. Een viswedstrijd voor de jeugd, met loopballonnen wandelen over het water, een muziekmiddag van Stichting Lucky Joe met verschillende regionale artiesten en een waterfietsenrace. 's Avonds is het groot feest in De Gelegenheid.

Op vrijdag 31 mei wordt een braderie gehouden met optredens van het shantykoor De Roergangers.

De Knoalparade vindt zaterdagmiddag 1 juni plaats en in Zaal Poelman wordt 's avonds het Snikkebal gehouden met muziek van Wim en Miranda. Ook in De Gelegenheid wordt feest gevierd.