Grote finale Lego Future League in De Spont in Stadskanaal

STADSKANAAL - Op woensdag 29 mei is de grote finale van Future League. De bijeenkomst vindt plaats in sporthal De Spont in Stadskanaal.

De wedstrijd wordt om 9.30 uur geopend door wethouder Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal.

Leerlingen van basisscholen in de regio Stadskanaal laten die dag zien hoe goed ze hun legorobot hebben geprogrammeerd. Daarnaast laten ze zien hoe goed ze kunnen samenwerken en welke duurzame oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk ze hebben bedacht.

De basisscholen van Perspectief, Primenius en OPRON zijn al vanaf februari met de voorbereidingen bezig met een flinke dosis energie en doorzettingsvermogen. Iedere school heeft de beschikking over een zogeheten wedstrijdtafel en de noodzakelijke legosets met robot.

Vanuit het voortgezet onderwijs, waar deze activiteit al langer een fenomeen is, zijn de leerkrachten getraind in het opzetten van deze activiteiten in hun klas. Een leerkracht van groep 8 zei, na een trainingsbijeenkomst: "Ik ontdek kwaliteiten bij leerlingen, die ik eerder niet bij hen had gezien."

Plezier in techniek

Future League is een initiatief van de stichting Future4kids. In deze stichting zijn de besturen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs vertegenwoordigd. Daarnaast nemen ook de gemeente en het bedrijfsleven deel aan deze stichting. Het doel is eenvoudig: Leerlingen in de regio Stadskanaal in aanraking brengen met techniek en technologie.

De Future League komt voort uit de Lego league, dat al langer een groot onderdeel is van de techniek activiteiten van Ubbo Emmius.

De finale in de Spont is voor het publiek toegankelijk. In het gemeentehuis worden pitches gehouden voor een jury. Deze zijn niet toegankelijk voor het publiek.