Boekpresentatie Johannes Lens in Grandcafé Gin & Juice in Vlagtwedde

VLAGTWEDDE -Johannes Lens uit Veele presenteert zondag 26 mei het boek 'De kus - Verslag van een dwaling' in Grandcafé Gin & Juice (Zaal 12) in Vlagtwedde.

Na het succes van Het Hoogste Recht, de reconstructie van de 30-jarige juridische strijd van boerin Geertje Trenning, is "De Kus - Verslag van een dwaling" de eerste roman van Lens.

Het verhaal is gebaseerd op persoonlijke ervaringen gedurende de jaren dat Lens in een voormalig Jezuïetenklooster woonde. De hoofdpersoon is een Duitse jongeman die in 1932, op 21-jarige leeftijd, zijn intrede doet in de Sociëteit van Jezus. Hij verwacht de hemel op aarde te vinden maar ontdekt dat het vrome klooster verontreinigd is door seksueel misbruik en een mysterieuze zelfmoord die voor de buitenwereld verborgen is gehouden.

Tijdens een bedevaart te voet overkomt hij de ene na de andere gebeurtenis die hem gaande weg doen twijfelen of priester worden wel zijn ware roeping is. Terug in het klooster doet hij een schokkende ontdekking die de opmaat vormt naar een letterlijk adembenemend slot. Hij verlaat de orde en emigreert naar Amerika om aan de lange arm van de Jezuïeten te ontkomen. Vijftig jaar later doet hij openhartig verslag van zijn dwaling.

'De Kus' is een boek over adolescentie, een moeizame vader-zoon relatie, geloof, mystiek en de kracht van liefde, tegen de achtergrond van de machtsgreep door de nationaal-socialisten van Adolf Hitler.

De bijeenkomst in Grandcafé Gin & Juice in Vlagtwedde begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, inclusief koffie.

'De Kus' is te bestellen in iedere boekhandel en bij alle boekwinkels op internet.