Johan Neevel en Janien Lubben winnen triathlon Ter Apel

Ter Apel - De Olympische afstand van de triathlon in Ter Apel is zondag gewonnen door Johan Neevel.

De sportman uit Wezep - onder de rook van Zwolle - kwam na 1500 meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen als eerste over de eindstreep in een tijd van twee uur, een minuut en 49 seconden.

Janien Lubben uit Emmen was de snelste vrouw op deze afstand. Zij noteerde een tijd van twee uur, tien minuten en 52 seconden.

Succes was er ook voor Evelien Kuipers uit Ter Apel die een thuiswedstrijd speelde. Zij legde beslag op de eerste plaats van de categorie 1/16 triathlon: 250 meter zwemmen, tien kilometer fietsen en 2500 meter hardlopen. Haar tijd was 42 minuten en 34 tellen.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.triathlonterapel.nl

Voorzitter Paul Wisman van de Stichting Triathlon Ter Apel kijkt met een goed gevoel terug op het evenement in zijn dorp. "Met zo'n 200 namen op de startlijst zijn we meer dan tevreden. Alles is ook prima verlopen. De deelnemers kregen het niet cadeau. Het was erg warm en er stond af en toe best een harde wind, maar het was goed te doen. We hebben eerlijk gezegd alleen maar positieve reacties gekregen van de deelnemers."

"Ik ben dan ook zo trots als een aap", vervolgt Wisman. "Met elkaar hebben we een mooi sportfestijn georganiseerd. Dit geeft veel energie om er weer vol gas tegen aan te gaan. Volgend jaar vindt sowieso weer een triathlon plaats in Ter Apel. Binnenkort gaan we het evenement evalueren en dan prikken we een datum. De verwachting is dat we - afhankelijk van andere wedstrijden in de wijde regio - kiezen voor het eerste of tweede weekend in juni."

Paul Abrahams