Christiaan Sterenborg pakt punten voor wereldranglijst

STADSKANAAL - Christiaan Sterenborg heeft in Władysławowo in Polen deelgenomen aan een internationaal para-tafeltennistoernooi.

Voor de inwoner van Stadskanaal het tweede toernooi over de grens, want eerder dit jaar kwam hij in actie tijdens het Lignano Open.

"In Polen zat ik in een poule van vier spelers, waarvan de eerste twee door zouden gaan naar de kwart finales", vertelt Christiaan. "Ik moest tegen een Tsjech, de nummer 9 van de wereld die vorig jaar derde is geworden op het WK, een Serviër, de nummer 13 van de wereld en een niet gerankte speler uit Wit-Rusland. Mijn doel was om van de Wit-Rus te winnen en lekker te spelen tegen de twee topspelers. Dat eerste lukte, want ik won met 3-0. Tegen de Tsjech en de Serviër kon ik minder weerstand bieden dan gehoopt. Ik werd uiteindelijk derde in de poule en daardoor was ik uitgeschakeld in het enkeltoernooi."

"Tijdens het team-event ging het qua spel beter", vervolgt Christiaan. "Hier won ik een dubbelpartij en ik won tevens een enkelpartij van een speler die al punten had vergaard voor de wereldranglijst. En omdat dit de tweede gerankte speler was waarvan ik heb gewonnen, kom ik nu ook in de wereldranglijst te staan. Zal een plek zijn tussen de 55ste en 60ste positie. Het is een begin om zo maar te zeggen."

De laatste wedstrijd van het toernooi tegen een Poolse top 20 speler werd met 3-0 verloren. "Ik verloor wel met 3-0, maar kon toch redelijk tegenstand bieden en dat geeft weer hoop voor het volgende internationale toernooi in september in Ostrava in Tsjechië. Begin november wordt trouwens een internationaal paratafeltennistoernooi in het Pagecentrum in Stadskanaal gehouden."