Noord-Nederland tegen Noord-Duitsland in stadion De Oude Meerdijk

EMMEN - Op zaterdag 15 juni wordt in stadion De Oude Meerdijk de semi-voetbalinterland Noord-Nederland tegen Noord-Duitsland gespeeld.

Tussen 1913 en 1960 werd deze wedstrijd 28 keer georganiseerd. En de semi-interland is nu dankzij een groep enthousiaste voetballiefhebbers terug op de voetbalkalender.

Top amateurspelers uit het Noorden van Nederland en Duitsland zijn gebrand op een sportieve manier de overwinning binnen te halen. De Nederlandse selectie staat onder leiding van bondscoach Ron Jans, die al heeft laten weten vol op de aanval te gaan spelen. In het verleden stond deze wedstrijd altijd garant voor veel doelpunten én voor veel toeschouwers. De wedstrijd start om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Wedstrijdgeschiedenis

De eerste wedstrijd tussen een elftal van Friezen, Groningers en Drenten tegen een Noord-Duitse voetbalcombinatie werd op 4 mei 1913 gespeeld in Groningen. Noord-Nederland verloor met 2-7.

Op 24 mei 1936 zien in Bremen 20.000 toeschouwers de thuisploeg met 10-1 (!) winnen. Twee jaar later scoort op een uitverkochte De Esserberg in Haren Abe Lenstra alle Noord-Nederlandse doelpunten in een wedstrijd die in een 4-2 thuiszege eindigt.

Op 22 april 1960 eindigt de 28ste en voorlopig laatste klassieker in een 3-3 gelijkspel. Voor 11.000 toeschouwers scoort Uwe Seeler in het Groningse Oosterpark het laatste doelpunt. Wie scoort op 15 juni 2019 in Emmen na 'Uns Uwe' het volgende doelpunt?