MudGrunn: nieuwe naam voor Moekes Mud Run

TER APEL - Op zondag 15 september vindt de derde editie plaats van de Ter Apeler mudrun. Het evenement gaat vanaf dit jaar verder onder de naam MudGrunn.

Wat blijft zijn de vele obstakels, een prachtige route en het ploeteren door de modder. Met routes van 2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer biedt de organisatie iedereen, van jong tot oud en van beginnend sporter tot fanatieke mudrunner een sportieve uitdaging.

Inschrijven kan vanaf nu via de website www.mudgrunn.nl

Bestuurslid Jasmijn Savenije: "De afgelopen jaren hebben we een mooie groei doorgemaakt, zowel in het aantal deelnemers als in de professionaliteit van onze organisatie. Vorig jaar deden er circa 500 deelnemers mee. Waaronder veel kinderen. Wij zien dat er nog meer potentie in de mudrun zit en vinden het erg leuk om dit neer te zetten in ons dorp. Niet alleen zetten we hiermee ons prachtige Westerwolde op de kaart, we dagen inwoners en anderen ook uit om op een leuke en gezellige manier in beweging te komen."

MudGrunn

Voor de derde editie stapt de organisatie over op een nieuwe naam. Jasmijn Savenije: "We hebben de ambitie om door te groeien met dit evenement. Wellicht zelfs naar een 2-daagse. De afgelopen twee jaar hebben we geprofiteerd van de bekendheid van Moekesgat. Nu is het tijd om op eigen benen te staan. Dit doen we met de naam MudGrunn."

Speciaal voor de modderliefhebbers tot en met 12 jaar is er de Family Run, een parcours van ongeveer 2,5 kilometer die wordt gelopen onder begeleiding van een volwassene. Daarnaast zijn er routes van 5 en 10 kilometer. "We hebben weer fantastische routes gemaakt. Op dit moment werken we nog aan de details en het bepalen van de obstakels, maar ik zou zeggen: houd onze Facebook en Instagram in de gaten.”