Hollandse Nieuwe bij Boels Visspecialiteiten

STADSKANAAL - Haring eten is goed voor je hart en bloedvaten. Dat zegt Erik Boels van Boels Visspecialiteiten in Stadskanaal.

"Deze vis zit vol vitamines en onverzadigde vetten. De Schijf van Vijf adviseert om regelmatig een vette vis als haring te eten. Niet voor niets is er een gezegde dat luidt: haring in het land, dokter aan de kant."

"Haring behoort tot de vijf populairste vissoorten van ons land", vervolgt Erik. "Naast de typische Hollandse Nieuwe wordt haring ook veel gegeten als braadharing en rolmops. Liefhebbers eten haring niet alleen 'uit het vuistje', dus met de hand, maar ook als sushi, in salades, taco's en poké bowls."

Sinds 2016 draagt de Hollandse Nieuwe het EU-predicaat 'Gegarandeerde Traditionele Specialiteit'. Dit betekent dat het product een bijzonder traditioneel karakter heeft vanwege de samenstelling of bereidingswijze.

Vanaf vandaag is de Hollandse Nieuwe weer volop verkrijgbaar bij Boels Visspecialiteiten aan het Menistenplein in Stadskanaal.