Go to the Midsummer Night Event in Odoorn

ODOORN - Het begon een aantal jaren geleden met een hardloopwedstrijd in de bossen en een klimwedstrijd naar de top van Poolshoogte in Odoorn.

De Schutrups Midsummer Night Run is dit jaar een uniek 24 uurs evenement geworden met de genoemde Run, de Hillclimb en nieuw het Yoga Event en de Midsummer Walk. En dat allemaal op 21 en 22 juni.

Woordvoerder Evelyn Steenbergen praat enthousiast over het evenement. "De inschrijving is al geopend en we zien steeds meer aanmeldingen."

Run

In chronologische volgorde wordt het Schutrups Midsummer Night Event geopend met de Go Fast Midsummer Night Run. Om 20.00 uur worden de deelnemers aan de tien en de vijf kilometer weggeschoten. Steenbergen denkt dat er over de tien kilometer records kunnen worden gelopen omdat het parcours is uitgezet op harde zandpaden en veel rechte stukken. "Het vijf kilometer parcours leidt de lopers over kronkelige bospaden."

Hillclimb

Meteen na de Run om 21.00 uur start de Go Speed Midsummer Night Hillclimb. De deelnemers moeten zo snel mogelijk na een korte aanloop heen en terug naar de top van Poolshoogte, de uitkijktoren in de Odoorner bossen. Voor het publiek is dit een spectaculair onderdeel. De winnaars krijgen een speciaal wedstrijdshirt met de naam en de gelopen tijd.

Yoga

Kort daarvoor begint 20.30 uur op het grasveld bij Poolshoogte het Go Mindfull Midsummer Night Yoga. Op je eigen meegebrachte matje en onder een fleecedeken oefeningen doen en mediteren. De organisatie hoopt op een prachtige zonsondergang.

Walk

Voor de dauwtrappers onder ons begint om 05.30 uur de Go Easy Midsummer Walk. Deze ochtendwandeling onder leiding van de boswachter op 22 juni voert de deelnemers over een route van tien tot vijftien kilometer naar het pas gerestaureerde Buiner Keetje. Daar staat ook het ontbijt klaar. De route voert de wandelaars langs historische plekjes zoals het Stormbosje en de mammoetbomen. Er zijn slechts 35 wandelplekken beschikbaar. Geef je dus snel op.

Wil je meedoen aan één van de andere Schutrups Midsummer Night activiteiten? Meld je dan nu aan op www.schutrups.nl/events