Big Band Big Time on Tour

TER APEL - Big Band Big Time uit Ter Apel gaat het eerste weekend van juli op bezoek bij partnergemeente Andresy onder de rook van Parijs.

In oktober 2015 bezochten de muzikanten van Big Time ook al deze gemeente voor een weekend vol muzikale ontmoetingen en internationale contacten. Nu, vier jaar later, dus op herhaling. De big band staat geprogrammeerd voor vier gevarieerde concerten. Ze geven acte de presence tijdens een openluchtconcert op het plaatselijke marktplein, tijdens een dansmiddag voor senioren, om vervolgens het veel jongere publiek van een foodtruckfestival te vermaken. De grand finale vindt plaats tijdens een grote feestavond in de grote zaal van l’Espace Julien- Green.

Sinds jaar en dag onderhield de gemeente Vlagtwedde partnerschappen met de Duitse gemeente Haren (Ems), de Poolse gemeente Miedzyrzecz en de Franse stad Andrésy. Het doel daarvan was het versterken van wederzijds begrip en het bevorderen van de internationale contacten. Vanaf januari 2018 zijn de gemeenten Vlagtwedde en de gemeente Wedde samengegaan onder de nieuwe naam gemeente Westerwolde.

Big Band Big Time werd opgericht in 2003 vanuit een initiatief van de Muziekschool Zuid- Groningen en de Ter Apeler Harmonie. Een prachtig begin met enthousiaste, veelal jonge, muzikanten en inspirerende en gedreven bestuurders. Ze oefenden destijds wekelijks het swingende repertoire onder de muzikale leiding van dirigent en rasmuzikant Allard Gosens.

Anno 2015 staat dirigent Toine Weterings voor de muzikanten en is Big Time uitgegroeid tot een big band die flink aan de weg timmert en die bijna uit zijn voegen barst van de energie en het speelplezier. Tijdens dit tweede Frankrijkavontuur staat Big Time onder de muzikale leiding van dirigent en Big Time muzikant Fabian Bos.Zie ook www.bigbandbigtime.nl