Grote kassastoring bij Albert Heijn

Hoogeveen - Albert Heijn kampt deze ochtend met een grote kassastoring. In winkels in het hele land kunnen cassières geen klanten helpen. De boodschappen kunnen nog wel bij de zelfscan worden afgerekend. De helft van de winkels is dicht omdat ze geen zelfscan hebben.

De storing werd ontdekt toen de eerste winkels rond achten de deuren openden en de kassa's niet aan de praat kregen. Alleen via de zelfscan kunnen de klanten hun boodschappen halen.

486 van de ruim negenhonderd winkels hebben een zelfscan. In de overige ruim vierhonderd winkels kunnen mensen niet terecht, zo laat woordvoerder Anousjka Aspeslagh weten.

De Albert Heijn-to-go is wél gewoon open. Daar staan andere kassa's die niet met een storing kampen.

Nog geen idee van de oorzaak

De supermarktketen heeft nog geen idee waardoor de storing wordt veroorzaakt. Dat wordt nu onderzocht. De Albert Heijn hoopt de kassa's zo snel mogelijk weer te kunnen openstellen.

Op de website allestoringen.nl stromen honderden meldingen binnen. Twee weken geleden was er ook al een grote storing bij de supermarkt. Toen werkten de pinautomaten niet en konden klanten alleen contant afrekenen.