Bijna 15 procent van bezoekers Hello Festival pakte de gratis pendelbus

Emmen / regio - Van de 27.000 bezoekers die 8 en 9 juni de eerste editie van het Hello Festival aan de Grote Rietplas in Emmen bezochten, pakten 4.000 een van de zes gratis pendelbussen van Qbuzz. Dat is bijna 15 procent van alle festivalgangers.

De zes bussen reden vanaf het station in Emmen, Emmer-Compascuum, Coevorden, Klazienaveen, Zweeloo, Exloo en Odoorn, waarbij bezoekers op vertoon van hun toegangskaartje gratis naar het festivalterrein werden vervoerd. Het inzetten van de pendelbussen maakten deel uit van een pilot die het festival in samenwerking met gemeente, provincie en OV Bureau Groningen-Drenthe hield.

Ook sloot de organisatie een deal met Arriva Touring voor busvervoer in de wijde omgeving.

Geen wachttijden en parkeerkosten

Wie niet de bus of de fiets pakte en met de auto kwam, betaalde 5 euro per dag per auto.

Medeorganisator Richard de Groot van No Limit Events is tevreden over het aantal 'busgangers'. ,,Wij wilden het reizen per auto naar het festivalterrein ontmoedigen en dat is gelukt. Met de fiets of de bus naar het festival komen is beter voor het milieu, beter voor de portemonnee en daarnaast heeft men ook wachttijden en parkeerkosten kunnen voorkomen.''

Of de pilot volgend jaar bij de tweede editie van Hello Festival op 6 en 7 juni een vervolg krijgt, is nog niet besloten.