Vv De Treffer’16 MO 13 wint prestigieus toernooi in Meppel

Tweede Exloërmond - Het zeer sterk bezette meisjesvoetbal toernooi in Meppel werd 22 juni gehouden.

De MO 13 van vv de Treffer’16 was ook één van de teams die deel mocht nemen en vol goed moed (maar zonder al te hoge verwachtingen) ging het team al vroeg in de morgen op reis. De generale repetitie was al wel goed afgelopen want in de laatste competitiewedstrijd werd met maar liefst 7-1 gewonnen van HZVV MO13.

Eenmaal in Meppel aangekomen werd al snel duidelijk dat de tegenstanders van formaat waren: Heerenveen, vv Berkum, GVAV Rapiditas, Regioteam Deventer, WVF, VENO, HZVV, Alcipel1, Alcipel2en SJO Dalfsen.

De zon scheen, de vele meegereisde supporters hadden het prima naar hun zin en de organisatie was tot in de puntjes geregeld. De wedstrijden werden gespeeld op het grote complex van Alcides, FC Meppel en MSC. De eerste wedstrijd werd op het kunstgrasveld gespeeld en zonder problemen werd vv Berkum, de Zwolse hoofdklasser met meer dan 1200 leden met 2-0 opzij gezet. De 2e wedstrijd ging terecht verloren tegen GVAV Rapiditas (1-2) dat net even beter met de kansen omsprong. Daarna werden VENO (2-0) en Alcipel (1-0) verslagen en dus kwam het aan op de laatste wedstrijd tegen WVF, ook een club met meer dan 1100 leden. In een zeer spannend duel wist De Treffer’16 met 1-0 te winnen van WVF en vol ongeloof was de conclusie na het laatste fluitsignaal: “we staan in de finale!”. De stemming was natuurlijk opperbest maar de zenuwen sloegen inmiddels ook toe. In de finale was het sterke SJO Dalfsen de tegenstander. Zij hadden in hun poule onder andere afgerekend met Heerenveen en het Regioteam Deventer (een selectieteam met de beste speelsters uit de hele regio Deventer). Zou het ook in de finale goed gaan? Zou de gekozen tactiek ook nu werken? De spanning was om te snijden. In de finale was De Treffer’16 al snel de bovenliggende partij, er werden nauwelijks kansen weggeven. Aanval na aanval golfde op het doel van SJO Dalfsen af. Lang bleef het 0-0 maar vlak voor het einde van de wedstrijd werd het toch nog 1-0 voor de blauw-zwarten uit 2e Exloërmond. Een paar hele spannende minuten volgen maar toen de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blies barste het feest los, want de Treffer’16 wint het toernooi.