Eerste Hulp bij Banen

Stadskanaal - Het Training en Diagnose Centrum (TDC) Stadskanaal houdt donderdag 27 juni een banenmarkt in ’t Kofschip, boven de bibliotheek in Stadskanaal.

De markt staat in het teken van EHBB (Eerste Hulp bij Banen). Om 15.00 uur opent wethouder Johan Hamster het evenement. Niet alleen werkzoekenden, maar ook werkenden zijn welkom om de markt tussen 15.00 en 19.00 uur te bezoeken voor inspiratie en tips. Er zijn verschillende werkgevers en uitzendbureaus aanwezig met een stand om de carrièremogelijkheden te bespreken en er worden workshops gegeven om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun cv laten checken, de scholingsmogelijkheden bespreken en hun competenties testen om daarmee de toekomstplannen te bespreken.

Wethouder Johan Hamster: “Dit kan voor vele werkzoekenden net het zetje in de goede richting zijn in hun zoektocht naar een baan. Het feit dat iedereen welkom is om te kijken naar de mogelijkheden van een carrière binnen de gemeente, is natuurlijk al een mooie stap. Met de vele specialisten en bedrijven uit de regio op één locatie, belooft het een mooie middag te worden.”