Roelf Bouwmeester uit Stadskanaal geselecteerd voor Europese Kampioenschappen

Stadskanaal - De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie heeft Roelf Bouwmeester uit Stadskanaal geselecteerd voor het Europees Kampioenschap voor atleten onder de 23 jaar in het Zweedse Gävle.

De 21-jarige atleet van AV Jahn II gaat deel uit maken van de estafetteploeg van de 4x100m. Tijdens de geslaagde limietpoging van de ploeg onlangs in Genève kon Roelf niet in actie komen in verband met de naweeën van een blessure maar omdat hij qua seizoenstijden op één-na-snelste Nederlander is (10.53) werd hij toch geselecteerd. Of Roelf in actie gaat komen (er zijn 5 atleten geselecteerd) is nog even afwachten maar op centrale trainingen in Papendal traint hij voluit mee.

De blessure heeft hem verhinderd om de individuele limiet van 10.40 te halen maar met deze selectie zet hij toch een nieuwe mijlpaal neer in zijn carrière nadat hij indoor eerder dit jaar op het Nederlands Kampioenschap verrassend vierde werd op de 60 meter. Het zijn voor Roelf bewijzen dat de rigoureuze beslissing die hij heeft genomen vorig jaar om niet meer op het Nationaal trainingscentrum te trainen maar weer terug te keren naar Stadskanaal geslaagd is. Bij Jahn II wordt deze stap wel “Van Papendal naar Pagedal ” genoemd. Hierbij verwijzend naar de locaties van het Nationaal trainingscentrum en die van de Knoalster atletiekvereniging.

De estafetteploeg zal zondag 14 juli in actie komen. De voorronde is om 11.20, de finale om 19.10. Overigens is Roelf samen met Rowdy de Wolff van het Sneekse Horror (meerkamp) de enige Noordelijke atleet die voor het EK is geselecteerd.