Geslaagde chauffeurs in Emmen rijden in colonne naar hun diploma

Emmen - Al toeterend reden studenten van de chauffeursopleiding van het Drenthe College dinsdagavond in colonne van het Stadionplein naar de Anna Paulownalaan in Emmen om daar hun diploma in ontvangst te nemen.

Even voor half zeven is het een drukte van belang aan het Stadionplein. Van alle kanten komen vrachtwagens aangereden. Studenten begroeten elkaar met een ,,Hey man! Mooi dat je er bent!”, terwijl ondertussen de vrachtwagen van de ander uitvoerig wordt gekeurd. “Hij is net vandaag opnieuw gestickerd”, glundert één van de studenten.

Beste mbo-opleiding van het land

De BBL-studenten komen uit alle windstreken om in Emmen hun studie te volgen. Een keuze die niet uit de lucht komt vallen; de opleiding staat al drie jaar op 1 in de Mbo-keuzegids en is daarmee verreweg de beste in Nederland. De studie is veel leren in de praktijk, de studenten zijn 4 dagen per week in de transportsector te vinden. Dit jaar ontvangen 17 studenten hun diploma, waarvan twee stoere dames.

Docent Transport & Logistiek Martin Alserda: ,,We zijn er trots op dat we wederom vakmensen veilig de weg op kunnen sturen. En elk jaar blijft de diplomering een belevenis met de colonne. Het blijft een mooi gezicht om de studenten met hun wagen te zien. Daar doe je het voor.”

Fotomoment

Tegen zeven uur vertrekt de colonne naar de Anna Paulownalaan, de thuisbasis van de opleiding. Daar staat de parkeerplaats al vol met familie en vrienden die de studenten ongeduldig opwachten. Als de colonne een vijftal minuten later in zicht komt gaan de camera’s omhoog.

Na het gezamenlijke fotomoment, met reacties als ,,Oh, moeten we voor de Scania? Ik heb toch liever de DAF” en ,,Man, niet zo zeuren, het is de mooiste van allemaal”, krijgen de geslaagden eindelijk hun diploma. Na twee jaar studeren gaan ze allemaal aan het werk. Op naar veel veilige kilometers.