Nationale teams Filipijnen en Marokko komen korfballen in Stadskanaal

STADSKANAAL - De negentiende editie van het internationale SealteQ korfbaltoernooi werpt haar schaduw ver vooruit.

De lijst met deelnemers is inmiddels bekend. Twaalf teams doen mee aan het sportevenement dat vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november in sporthal de Spont in Stadskanaal wordt gehouden.

Paul Abrahams

Dat zijn de nationale teams van Wales, Schotland, Marokko en de Filipijnen en de clubteams MAFC Boedapest en VSD Dunakeszi uit Hongarije, CK Badalonia en Platja d'Aro KC uit het Spaanse Catalonië, Nador MYA uit Marokko, TUS Wesseling en HKC Albatros uit Duitsland en Stadskanaal '74.

Het is de eerste keer dat we twaalf teams hebben uitgenodigd, glundert Atte van Haastrecht. De inwoner van Jipsingboertange is voorzitter van Stadskanaal '74. "Een uitdaging voor het organisatiecomité, maar we zijn er klaar voor. We gaan vier poules van drie teams samenstellen. We beginnen vrijdagavond en zaterdagavond vindt de prijsuitreiking plaats. Zondag staan dan nog twee interlands op het programma."

De nationale teams van Filipijnen en Marokko melden zich enkele dagen eerder in Stadskanaal. Zij spelen in opmaat naar het toernooi onder meer enkele oefenwedstrijden tegen clubs uit de regio.