Happy end vuurwerksoap SV Borger: anonieme vrouw betaalt boete van 270 euro

Een vrouw die anoniem wil blijven, heeft 270 euro overgemaakt op rekening van SV Borger. Zo hoog is de boete die de KNVB de voetbalclub heeft opgelegd voor het afsteken van vuurwerk.

Rara, wie is deze gulle geefster? ,,Geen flauw idee. Onze penningmeester heeft met haar contact gehad. Zij wil verder anoniem blijven en dat respecteren wij uiteraard", zegt Gosse Fokkens, bestuurslid sponsoring en communicatie.

Groen-wit rookgordijn bij uitsmijter

De straf die de KNVB uitdeelde aan SV Borger lokte een tsunami aan verontwaardigde reacties op sociale media uit. De club werd beboet omdat supporters voorafgaand aan de uitsmijter van het seizoen vuurwerk afstaken. Buiten het speelveld trokken ze voorafgaand aan het duel met NWVV uit Nieuw-Weerdinge een groen-wit rookgordijn op. De aanwezige rapporteur van de KNVB maakte er melding van.

Klap op de vuurpijl

Borger verloor met 4-2, degradeerde naar de vijfde klasse en kreeg als klap op de vuurpijl een boete van de KNVB. Op social media regende het sympathiebetuigingen aan de club. Op Twitter gaven ruim 30.000 mensen hun mening. ,,En dat uit het hele land. Opvallend, zoveel reacties", aldus Fokkens. Een groot deel verklaarde zich bereid mee te betalen of het hele bedrag te doneren. Een mevrouw die anoniem wil blijven, stortte 270 euro op rekening van de voetbalclub. Fokkens: ,,Wij hebben nog even overwogen een crowdfunding-actie op te zetten, maar daar zijn we snel mee gestopt toen die mevrouw het geld overmaakte. We hadden een veelvoud van het boetebedrag kunnen krijgen."