Meester Freddie van Dijk gaat na 44 jaar met pensioen

GIETEN - Het was zo'n vertrouwd beeld in het dorp: meester Freddie van Dijk op de fiets van zijn woning naar zijn 'Bonnerschool'.

Na 44 jaar is het einde oefening voor de aimabele 65-jarige inwoner van Gieten. Hij gaat namelijk met pensioen.

Vandaag wordt hij feestelijk uitgezwaaid. Het spits is afgebeten met een heerlijk ontbijt, een rondrit met een koets, een polonaise en een lied en het in ontvangst nemen van bloemen en cadeaus. Zoals een foto met alle leerlingen en leerkrachten. Vanmiddag staat nog een receptie op het programma.

Van Dijk werd in 1975 aangesteld als onderwijzer en in 1982 werd hij benoemd tot het Hoofd der School. Drie jaar later ging hij aan de slag als directeur van de OBS Bonnen.

"Ik heb eerlijk gezegd nooit de behoefte gehad om elders te solliciteren", verklapt Van Dijk. "En met mij veel andere leerkrachten. Ik heb samen met een flinke handvol collega's meer dan vier decennia op deze school gewerkt. Dat zegt genoeg. Het was een hecht team en we hebben met elkaar veel meegemaakt. Lief en leed. We delen samen veel herinneringen. Het was een mooie tijd. Een aantal collega's is inmiddels met pensioen gegaan en over enkele maanden gaat nog een collega met pensioen. Het is mooi geweest. Tijd om het stokje over te dragen."

Paul Abrahams