'De Boevenkoningin' in het openluchttheater in Borger

BORGER Deze zomer speelt stichting de Groene Ruimte uit Borger de hilarische familievoorstelling 'De Boevenkoningin' in het openluchttheater in Borger. Dit is een bewerking van het jeugdtheaterstuk 'De dochter van de boevenkoning' van Ad de Bont.

'De Boevenkoningin' vertelt het verhaal van prinses Dorothea Otillie Elisabeth Katharina, of in het kort Doekje. Prinses Doekje groeit op in een koninkrijk waar ze omgeven wordt door oplichters, boeven, criminelen en fraudeurs. Zij is hier het enige lichtpuntje, want deze prinses met haar gouden hart zorgt liefdevol voor haar dementerende grootmoeder.

Terwijl de vertellers het maar niet eens worden over de verhaallijn, blijken haar moeders, de koninginnen van het koninkrijk, niet veel goeds in de zin te hebben met Doekje.

Doekje vraagt Rechter van Loensbergen om hulp, maar hij zit flink onder de plak bij zijn vrouw die ook al niet veel goeds van plan is.

Zal het goede uiteindelijk overwinnen in dit koninkrijk waar iedereen slecht lijkt te zijn?

Er vinden nog drie voorstellingen plaats: vrijdag 12 juli om 19.30 uur, zaterdag 13 juli om 19.30 uur en zondag 14 juli om 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.openluchttheater-borger.nl