Grote hoeveelheid huisraad illegaal gedumpt in Vlagtwedde en dat ziet er zo uit

Aan de Spetsebrugweg aan de rand vanVlagtwedde, is vrijdagochtend een grote hoeveelheid illegaal gedumpt afval gevonden.

Bij de afval gaat het bijna om een complete huisraad: borden en ander serviesgoed, stoelen en andere meubels, matrassen en meer huishoudelijke apparatuur.

Gemeente doet oproep

De Spetsebrugweg ligt in een betrekkelijk stil deel van Vlagtwede, nabij het vakantiepark Parc Emslandermeer. ,,Er wordt in dat gebied wel vaker afval gedumpt maar op die plek gebeurt het niet het regelmatig'', zegt een woordvoerster van de gemeente Westerwolde. De gemeente heeft per Twitter mensen opgeroepen zich te melden als ze iets over de dump kunnen vertellen. Dit in de hoop de daders te kunnen achterhalen.

Asbestvondsten

In Westerwolde, met zijn vele bossen en stille plekken, wordt regelmaat illegaal vuil gedeponeerd. Zo werden onlangs in Sellingerbeetse nog 15 grote asbestplaten aangetroffen. Zulke asbestvondsten worden volgens de gemeente gemiddeld vijf keer per jaar gedaan.

Staatsbosbeheer (SBB) heeft veel bossen in Westerwolde en wordt daar, zeker in deze tijd van het jaar, vaak geconfronteerd met illegale vuilstort. SBB tracht altijd de daders te achterhalen door de rommel te onderzoeken maar meestal lukt dat niet. De organisatie moest daarom de verwerkingskosten van het afval zelf betalen.

Gratis inleveren

In Westerwolde hoeft dat sinds kort niet meer. Burgemeester en wethouders besloten onlangs dat SBB gratis illegaal gedumpt afval in mag leveren bij een van de twee afvalbrengstations in Ter Apel en Vriescheloo.

 

Een screenshot van een Twitterbericht van Henkjan Potze over de dumping.