Nederlandse scouts vertrekken naar World Scout Jamboree

Ruim duizend Nederlandse scouts vertrekken komend weekend naar de Verenigde Staten voor de Wereld Jamboree, een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen.

De vertrekdag voor scouts uit troepen Dropjes, Rookwosten en Kruidnoten staat gepland voor zondag 21 juli. De Dropjes vertrekken vanuit Assen met een bus naar het vliegveld, de Kruidnoten vanuit Stadskanaal en de Rookworsten uit Nieuw-Amsterdam. De troep Dropjes komen onder andere uit Hattem, Leeuwarden, Wezep en Zwolle., de Kruidnoten uit onder andere Groningen, Hoogezand, Stadskanaal en Siddeburen, enn de Rookworsten uit onder meer Assen, Dalfsen en Erica. Elke troep bestaat uit 36 scouts en 4 troepstaf.

Voorafgaand aan het vertrek hebben de scouts zich goed voorbereid op hun reis. Dit was onder andere via het contingentskamp, waarbij alle scouts van het Nederlands contingent bij elkaar kwamen en de scouts aan de slag zijn gegaan met de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling. Daarnaast hebben de scouts meerdere kampen met hun troep gehad waarin zij zich hebben voorbereid op deze onvergetelijke reis.

Negentien troepen

Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit negentien troepen, bestaande uit ongeveer 36 kinderen en vier begeleiders, die ondersteund worden door het contingent management team. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Amerika inzetten als lid van het International Service Team (IST), als medewerker voor de Amerikaanse organisatie.

World Scout Jamboree

De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 40.000 scouts aan mee uit 150 landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. Dit jaar organiseert Amerika de World Scout Jamboree, die wordt gehouden van 22 juli tot en met 2 augustus.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.