Verkrachting wandelaarster in Schipborg: zestien getuigen en tipgevers melden zich bij politie

Zestien getuigen en tipgevers hebben zich bij de politie gemeld met informatie over de ernstige zedenzaak in de Drentse natuur, waarvan een 76-jarige wandelaarster het slachtoffer is geworden. Zij werd zaterdagmiddag 6 juli in een stuk bos tussen Schipborg en Anloo aangevallen en seksueel misbruikt.

Vorige week dinsdag is een 25-jarige man uit Zuidlaren aangehouden. Hij wordt verdacht van verkrachting en zit in voorarrest. De politie heeft op de avond van zijn aanhouding een getuigenoproep gedaan in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie gaf aan vooral op zoek te zijn naar andere wandelaars en fietsers die op het moment van het misdrijf (tussen 15.20 en 17.00 uur) in de buurt waren. De omgeving is voor wandelaars, fietsers en toeristen een veel bezochte plek vanwege de hunebedden

Fietser en wandelend echtpaar

Het slachtoffer heeft die middag zelf een wandelend echtpaar gezien, van wie de vrouw net als zij wandelstokken bij zich had. De misbruikte vrouw heeft verder een fietser van ongeveer 70 jaar gezien. Met name met deze getuigen wil de politie graag contact. Dinsdagavond werd in Opsporing Verzocht bekendgemaakt dat zich 16 getuigen en tipgevers bij de politie hebben gemeld, waarvan een behoorlijk aantal met zeer nuttige informatie.

Verdachte mag alleen contact hebben met advocaat

Over de verdachte van de verkrachting is, behalve zijn leeftijd en woonplaats, nog niets naar buiten gebracht. Vorige week zei zijn advocaat Cynthia Cats dat de man ontkent en verklaarde dat hij op het moment van het misdrijf bij vrienden was. Of hij bij zijn verklaring is gebleven, is onduidelijk. Het voorarrest van de verdachte is vrijdag met twee weken verlengd. Hij zit nu in beperkingen. Dat betekent dat de man alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De raadsvrouw mag vanwege de beperkingen voorlopig niets meer over de zaak zeggen.