Duizend kilo mammoet krijgt plek langs N34 bij Borger

Met een kraanwagen is vrijdagochtend een duizend kilo wegende stalen mammoet op zijn plek gezet langs de N34 in Borger. Het beest verwijst naar het openluchtspektakel Mammoet, dat zaterdag in première gaat op het nabijgelegen Buinerveld.

Mammoet draait deze zomer zeven weken lang, 36 keer, en heeft de eerste try-outs achter de rug. Het stuk is van het team dat ook achter het succesvolle Pauperparadijs in Veenhuizen zat. Op de tribune van het tijdelijke 'amfitheater' is plek voor telkens duizend man publiek.

Dat er nu een mammoet langs de N34 staat, komt níet van de theaterorganisatie. Het beest, bijna 5 meter hoog en 8 meter lang, is een bedenksel van architect Jan Willem de Reus van architectenbureau KR8 in Borger. Hij is zo neergezet dat zijn slagtanden verwijzen naar the place to be.

Blijvend visitekaartje voor Borger

Het is de bedoeling dat het stalen dier een blijvend visitekaartje wordt voor het dorp. In het centrum, op het dorpsplein, staat sinds kort ook een mammoet. Dit is een behaard exemplaar, dat er is neergezet door de ondernemersvereniging. Deze plek is bedoeld als selfiespot, waar mensen zichzelf kunnen fotograferen.