Viertonde bij het politiebureau maakt plaats voor voorrangskruising

STADSKANAAL Op maandag 26 augustus start aannemer Avitec met de werkzaamheden bij de Navolaan en Continentenlaan.

Op de plek van de huidige viertonde bij het politiebureau komt een voorrangskruising. Doorgaand verkeer kan via de Continentenlaan rijden. De fietsers kunnen hier rechtdoor om de nieuwe fietsstraat op te rijden.

Om de parkeerplaatsen op het Geert Teisplein bereikbaar te houden wordt een tijdelijke nieuwe ingang gerealiseerd. Het Lilienthalplein krijgt een nieuwe definitieve aansluiting op de Hemendwarsweg. De werkzaamheden aan het voorrangsplein zijn eind september gereed.

Enkele straten volledig gestremd

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren zijn enkele straten volledig gestremd voor alle verkeer. Er worden omleidingsborden geplaatst. De aanliggende panden blijven het grootste deel van de uitvoering bereikbaar.

Aanpak Verkeersplan

Fase 1 en 2 zijn afgerond. Op de plek van de viertondes bij de Aziëlaan en Europalaan zijn nu rotondes, waar fietsers voorrang hebben. Voor de verkeersveiligheid staan er de eerste weken bij deze nieuwe rotondes grote tekstborden met: Fietsers voorrang!

Het verkeersplan wordt in vier fasen uitgevoerd om het centrum zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Fase vier gaat in het eerste kwartaal van 2020 van start. Dan wordt door Avitec bij het busstation aan de Navolaan-Continentenlaan een voorrangskruising aangelegd.