Erekorfje voor bijenhouder Henk Smit

MUSSELKANAAL -Henk Smit uit Stadskanaal is onlangs tijdens de ledenvergadering van de afdeling Musselkanaal & Omstreken van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging in het zonnetje gezet.

Uit handen van voorzitter Bert Berghoef kreeg hij het erekorfje overhandigd. De hoogste onderscheiding van de NBV, die alleen wordt uitgereikt aan een lid dat bijzondere verdiensten heeft verricht.

Berghoef roemde Henk Smit om zijn betrokkenheid, behulpzaamheid en zijn nooit aflatende bereidheid om de afdeling draaiende te houden en voor zijn grote inzet voor de imkerij.

Smit is al jarenlang een rots in de branding van de afdeling Musselkanaal & Omstreken. Hij is ruim 30 jaar voorzitter geweest, waarvan ook ruim 10 jaar penningmeester. Ook was hij voorzitter van de Kring Groningen. Hij zet zich nog steeds in voor de bijenteelt, de koninginnenteelt en staat open voor allerlei methodes van imkeren, waaronder ook biologisch dynamisch imkeren.

Daarnaast geeft hij demonstratielessen op scholen en bij de bijenstal in het natuurpark in Mussel en staat hij op markten. Henk begeleidt ook met veel enthousiasme de beginnende imkers.