Wie wordt de eerste Westerwolder van het jaar?

SELLINGEN - Sinds drie jaar wordt door de redacteur van de Kanaalstreek de verkiezing van de Knoalster van het jaar gehouden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stadskanaal wordt de naam van de winnaar bekend gemaakt door de burgemeester. De Knoalster van het jaar is een inwoner van de gemeente Stadskanaal 'die een puike prestatie heeft geleverd of die zijn of haar gemeente nadrukkelijk op de kaart heeft gezet'.

In navolging van de verkiezing van de Knoalster van het jaar wordt nu ook de verkiezing van de Westerwolder van het jaar gehouden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerwolde is enthousiast en heeft het licht op groen gezet.

Het evenement wordt georganiseerd door de redacteuren van de Ter Apeler Courant en het Streekblad van NDC mediagroep. Beide kranten verschijnen namelijk in de gemeente Westerwolde. De naam van de winnaar wordt bekend gemaakt door burgemeester Jaap Velema tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari 2020.

Jury samenstellen

De voorbereiding gaat binnenkort van start. Naast de zoektocht naar een hoofdsponsor die een bijzondere prijs beschikbaar wil stellen en een notaris die een oogje in het zeil gaat houden, moet ook een jury worden samengesteld die uiteindelijk in december vijf kandidaten gaat voordragen.

Daarna kunnen de lezers gaan stemmen. Ook de jury heeft een belangrijke stem in het kapittel bij het bepalen van de eerste Westerwolder van het jaar. De verhouding publieksjury en vakjury is 50 procent.

Kandidaten aanmelden

De lezers van deze krant krijgen eveneens de gelegenheid om te zijner tijd goede kandidaten aan te melden. Absolute voorwaarde is dat deze mannen en vrouwen in de gemeente Westerwolde moeten wonen.

Meer informatie binnenkort in uw krant.

Paul Abrahams