Atte van Haastrecht blijft bondscoach van Macau; contract is met vier jaar verlengd

JIPSINGBOERTANGE - Atte van Haastrecht blijft nog vier jaar bondscoach van het nationale korfbalteam van Macau.

Dat meldt de inwoner van Jipsingboertange. Onder zijn leiding plaatste het team zich voor het wereldkampioenschap in Durban in Zuid-Afrika. De debutant legde uiteindelijk beslag op de twintigste plaats van het eindklassement.

"We hebben veel geleerd op het WK en het klikt tussen trainer en spelers", vertelt Van Haastrecht. "Er zit veel potentie in de selectie. We willen ons ook graag kwalificeren voor het wereldkampioenschap dat in 2023 in Taipei wordt gehouden. Daarom gaan we in de komende jaren een intensief programma draaien."

Ook bondscoach van Armenië

Naast bondscoach van Macau is de docent aan het RSG Ter Apel sinds 2015 ook bondscoach van Armenië, de nummer 38 van de mondiale ranglijst.

In november vindt in Lviv in Oekraïne een voorronde plaats voor het Europees kampioenschap in België. "Er zijn drie tickets te verdelen. Mocht Armenië zich onverhoopt plaatsen, dan ga ik het team begeleiden tijdens het EK waaraan 16 landen meedoen. Als we worden uitgeschakeld tijdens de voorronde, dan stop ik als bondscoach van Armenië."

Paul Abrahams