Hardlopen en wandelen van klooster naar vesting

TER APEL/BOURTANGE - De 23ste editie van de Monnikentocht wordt op zaterdag 31 augustus gehouden.

Bij het klooster in Ter Apel vertrekken om 9.30 uur de atleten die 34, 43 of 51 kilometer gaan rennen. De deelnemers 33 kilometer gaan wandelen starten tussen acht uur en half negen. De na-inschrijving is bij hotel Boschhuis in Ter Apel.

Bij camping De Barkhoorn in Sellingen is om 11.00 uur de start van het onderdeel negentien kilometer hardlopen. De wandelaars die zich voor de afstand van 17 kilometer hebben aangemeld vertrekken tussen 09.30 en 10.00 uur. De na-inschrijving voor deze twee afstanden is ook bij De Barkhoorn.

De finish voor alle afstanden is zoals elk jaar in de vesting Bourtange.

Het inschrijfgeld is inclusief een herinnering na afloop en busvervoer terug naar Sellingen en Ter Apel. Desgewenst kunnen bij de inschrijving kledingtassen ingeleverd worden voor vervoer naar Bourtange. Douchegelegenheid is er bij camping 't Plathuis.

Het parcours leidt door de afwisselende en fraaie landschappen van Westerwolde. De Monnikentocht is een landschapsloop en kent dus geen wedstrijdelement. Onderweg zijn er diverse verzorgingsposten. Kijk voor meer informatie omtrent de loop op www.monnikentocht.nl