Voetballers Borger steunen VV Buinen met bijzonder shirt na verlies clubleden

De voetballers van het eerste elftal van SV Borger brachten zaterdag een bijzonder eerbetoon aan de buurclub VV Buinen, dat rouwt om twee overleden spelers.

De twee voetballers kwamen donderdag 12 september om bij een auto-ongeval in Stadskanaal. Daarbij vielen ook twee zwaargewonden, die eveneens lid zijn van VV Buinen. Veel spelers van Borger kennen de slachtoffers. SV Borger gelastte daarom een bekerwedstrijd af.

Zaterdag speelde het eerste elftal van SV Borger weer de eerste wedstrijd na het ongeval. De spelers droegen shirts met de tekst: 'VV Buinen, blijf sterk. Wij zijn met jullie'.

Zoveel mogelijk mensen naar de wedstrijd

VV Buinen had afgelopen week alle activiteiten van alle teams afgelast en speelt zondag weer de eerste wedstrijd.

'Wij missen twee spelers, en onze gedachten gaan constant uit naar de twee spelers die nog in het ziekenhuis liggen', schrijft het bestuur van de club op facebook. 'Onze selectie is niet compleet zonder hen. Toch zullen wij morgen de strijd aan moeten gaan op het gras in Buinen tegen Roswinkel.'

Ze roept op om met zoveel mogelijk mensen naar de wedstrijd te komen, die om 14 uur begint op sportpark De Woerd. 'Wij zullen deze wedstrijd spelen voor onze vrienden en streven naar drie punten. Dit kunnen wij niet alleen. De afgelopen periode hebben velen ons gesteund, en wij rekenen zondag ook op veel steun.'