100 jaar Grunnens laid

Vlagtwedde - Het Grunnens Laid bestaat 100 jaar. Dit wordt groots gevierd in de gehele provincie op zaterdag 28 september om 17.00 uur. Op dat moment kan men overal in de provincie, op maar liefst 100 locaties, het Gronings volkslied zingen.

Het Gronings volkslied ligt aan de basis van de Tocht om de Noord. Daarom wil de organisatie van de Tocht om de Noord het 100-jarig bestaan van het volkslied niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als men meeloopt met de Tocht om de Noord, dan kan men het Grunnens Laid zingen bij het hoofdpodium in Veendam. Is men op dat moment niet in Veendam, dan ken man dus op 99 andere locaties meezingen. Ook in Vlagtwedde is een locatie en wel bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Deelnemers aan dit evenement in Vlagtwedde moeten zaterdag 28 september om uiterlijk 16.45 uur bij Gasterij Natuurlijk Smeerling zijn op het adres Smeerling 15.

Honderd uur voor het evenement van start gaat, lanceert de organisatie de #trotsopgroningen challenge. Groningers worden opgeroepen om vanaf dinsdag 24 september om 13.00 uur via sociale media te laten zien waarom zij trots zijn op Groningen. Dit kan door een foto of video te plaatsen met de hashtag #trotsopgroningen, en anderen uitdagen hetzelfde te doen. Voor meer informatie kan men terecht op www.tochtomdenoord.nl/todn/100-jaar-gronings-volkslied