Westerwolde start seizoen overtuigend met winst op Weerdinge

Als debutant kende vv Westerwolde afgelopen zondag in eigen huis een uitstekende seizoensopening door tegenstander Weerdinge met 4-0 te kloppen.

De doelpunten werden keurig over beide speelhelften verdeeld, waarin spits Joan Solano zowel voor als na de rust een belangrijk aandeel had. Ook qua spelverhouding waren beide helften verdeeld. In de eerste helft een sterker Westerwolde en in het tweede bedrijf een aanvallender en dus dominanter Weerdinge, dat echter vergat de dadendrang in treffers om te zetten.

Westerwolde begon voortvarend aan het o zo belangrijke eerste duel in een nieuwe klasse. Binnen zeven minuten vielen er al twee doelrijpe kansen te noteren voor de thuisploeg, die jammerlijk door onder meer Solano om zeep werden geholpen. Maar in de tiende minuut wist de spits de trekker wel succesvol over te halen. Op aangeven van René v.d. Laan schoot hij de bal vanaf zestien meter droog en beheerst achter de goalie van Weerdinge: 1 – 0. Acht minuten later was het v.d. Laan zelf die de voorsprong wist te verdubbelen. Op aangeven vanaf rechts door Frank Riks wist ook hij op koelbloedige manier het net van de tegenstander te vinden: 2 – 0.

In de tweede helft dus een sterker Weerdinge, maar ook toen lukte het de ploeg van trainer Jordi Nijgh niet doelman Hebers te verschalken. Aan de andere kant kende arbiter Koning in de 61e minuut een strafschop toe aan Westerwolde na een enigszins ongelukkige handsbal van een Weerdinger verdediger. Kevin v.d. Laan, die later de enige gele kaart in deze wedstrijd kreeg voorgeschoteld, wist wel raad met dit buitenkansje: 3 – 0. Daar waar Weerdinge voortdurend probeerde een doelpunt te forceren, lagen er uitstekende countermogelijkheden voor Westerwolde. Het was wederom de pijlsnelle René v.d. Laan die nu op links aan zijn tegenstander ontglipte. Voor de bij de tweede paal vrijstaande Joan Solano was het daarna een koud kunstje de prima voorzet van v.d. Laan in de 66e minuut binnen te tikken: 4 – 0.